Кубрат Пулев, Джени Суши

Скандалът с целувката на българския боксьор Кубрат Пулев и репортерката Джени Суши се разраства.

Журналистката нае топ адвокат по защита правата на жените – Глория Олред, за да търси правата си за това, по думите й, посегателство.

Майсторката на голото суши иска да бъде отнет лиценза на българския шампион.

 

Пулев целуна репортерката на „Vegas Sports Daily” по време не интервю след трудната му победа над Богдан Дину в Калифорния.

На видеото, което Джени Суши сама качи в социалните мрежи, тя изобщо не изглежда притеснена, коментират потребителите в интернет. После обаче явно е размислила и го свали от профила си.

 

Дамата ще търси правата си по съдебен ред.

„В средата на интервюто той сграбчи лицето ми и ме целуна. Аз бях шокирана и засрамена и не знаех как да отговоря. След това отидох да си прибера нещата в чантата. Той ме сграбчи за задните части с двете си ръце и отмина, без да каже нищо. Почувствах се неудобно и разстроена от това, че Кубрат Пулев се отнася с мен по този непрофесионален начин. Не съм го окуражавала, нито съгласявала Кубрат Пулев да ме сграбчва за лицето, целува или опипва отзад”, заяви Джени Суши на пресконференция.

И добави:

„По-късно на партито Кубрат Пулев ме помоли да отрежа целувката от интервюто. Вместо това аз го публикувах. Исках хората да видят какво ми причини той. Искам той да бъде отговорен. Не искам да се измъкне. Това, което той направи с мен, е отвратително. Почувствах се унизена. Нито една жена не трябва да се чувства така. С господин Пулев не сме приятели, не сме в интимна връзка. Той няма право да ме целуне. Такова нещо не ми се е случвало преди и не искам да ми се случва отново”.

Интересите на Джени Суши ще защитава 77-годишната Глория Олред. Тя е една от лидерките на движението за равноправие на жените в САЩ.

Олред има богат опит в областта, като от години се занимава с дела за защита правата на жените.

През годините тя е била адвокат на жени, съдили звезди като Арнолд Шварценегер, Саша Барън Коен и Доди ал Файед. Тя е била адвокат и на едно от момчетата, обвинило Майкъл Джексън в изнасилване. В голямото дело срещу Бил Козби, обвинен в изнасилване от 60 жени, Глория Олред представляваше 33 от тях. В САЩ тя е известна като безпощаден адвокат, който предпочита скандални дела, в които са замесени известни личности.

„Ние искаме боксовият лиценз на г-н Пулев да бъде прекратен. Също така искаме спортната комисия да постави този инцидент и поведението на Пулев в дневния ред на следващото си заседание на 14 май и г-жа Равало и аз да може да свидетелстваме”, заяви Глория Олред.

Мениджърът на Пулев в САЩ, Ивайло Гоцев определи шансовете да бъде отнет лицензът на боксьора като нулеви.

„Нула шанс, според мен, е това като опасност. Ще изживеем лека драма извън ринга. Това е шоубизнес. Ние сме в Америка, в Калифорния, всеки иска да е звезда. Явно това момиче е тръгнало по този път”, каза Ивайло Гоцев пред „Нова телевизия”.

При прибирането си в България Кубрат Пулев заяви, че „репортерката е искала много повече от целувка“.

Междувременно брат му Тервел обясни, че по време на партито в хотела им след боксовата галавечер Джени се е целувала с още двама души.

„Целувката – направи го, не мисля, че е толкова виновен, няма да се фокусирам в действието му. Само ще кажа, че на партито в хотела ни въпросната журналистка дойде и се целува с още двама души. Видях ѝ поведението. Ако искат, да заведат иск. Има достатъчно свидетели, 14-15 бяхме там, свидетели. Абсолютно, беше си по-близка с някои, но какво е ставало, не знам. Легнах си. Аз не видях суши“, коментира новината по-малкият брат на Кобрата Тервел Пулев.

Интересно е, че близо седмица Суши мълча по случая и не даде сигнали да е била наранявана и унижавана. Медията, за която работи обаче излезе с позиция. В свое становище тя пише:

„На 23 март 2019 г., след боксовия мач между Кубрат Пулев и Богдан Дину, един от нашите сътрудници – Джени Суши, стана жертва на нежелана, неочаквана и насилствена целувка от Пулев, докато правеше интервю с него. Работим в контакт с Джени, както и с мениджърския екип на Пулев, за да разследваме случая и да уточним правилните стъпки или действия, които следват от такъв неприятен казус.

Искаме ясно да заявим, че Vegas Sports Daily цени по-високо сигурността и достойнството на своите служители и сътрудници от всички кликове, рейтинги и приходи. Ние се гордеем, че създаваме журналисти, които обичат спорта и създават качествено съдържание. И искат да си вършат работата в среда, свободна от тормоз и обиди. Това, което се случи с госпожица Суши е напълно неоправдано и споделяме нейните шок, болка и смущение.

Vegas Sports Daily също така цени правата на жените и техния принос за нашата медия. Те трябва да се чувстват сигурни от обиди, непредизвикани атаки и тормоз на работното им място.

Твърдо сме зад Джени Суши и продължаваме да търсим разрешение на случая.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук