Borisov_nikolai
Министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекция на ремонта на Мулдавския манастир „Св. Петка” край Асеновград

Министър-председателят Бойко Борисов обяви пред журналисти в Асеновгра, че е възложил на председателя на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) Светослав Глосов, „спазвайки закона, да намери форми още днес “Джи Пи груп” да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране“.

Премиерът подчерта, че винаги е държал на това фирмите да работят качествено и в срок, съобщи правителствената пресслужба.

„Всеки, който е заподозрян и тече разследване – да се извади от конкурсите и да си докаже правотата и невинността“, посочи премиерът.

Борисов настоя, че никога не е правил компромис с качеството.

„Помните, когато в Ямбол 19 километра готова магистрала „Тракия“ – затова, че една чужда компания беше спестила от асфалта и ги накарах да я асфалтират повторно. За Ябланица – анулирах търг за над 100 млн. лева и след това се получи по-евтина цена. Няма да дам да ми се петни името. Така, че докато си защитят правотата – нямат работа да участват в конкурси“, категоричен беше министър-председателят.

Премиерът допълни, че е възложил на АПИ с Института по пътища и мостове да следят стриктно за качеството на пътната настилка.

„Има фирми за надзор и компетентни хора, които получават заплата за това. Ако са го проспали – прокуратурата да ги обвини и да ги вкара в затвора“, каза Борисов.

Министър-председателят направи инспекция на ремонта на Мулдавския манастир „Св. Петка” край Асеновград, където през 2010 година източното и част от северното крило на манастира бяха унищожени вследствие на пожар.

Пловдивският митрополит Николай благодари за личната ангажираност на министър-председателя Бойко Борисов и усилията на правителството, което отпусна 500 000 лева през 2016 година за възстановяване на манастира. Пред премиера той посочи още, че е необходимо до светата обител да бъде прекаран водопровод, за да се осигури питейна вода, и да се изгради пътна връзка от пътя Асеновград- Кърджали.

Премиерът Борисов посочи, че след ремонтните дейности следва и възстановяването на автентичния вид на манастира. Борисов добави, че следващата сряда ще предложи на правителството да се отпуснат около 600 хил. лева за Пловдивската семинария.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук