Джок Полфрийман
на снимката: Джок Полфрийман

Джок Полфрийман и неговото сдружение вече имат офис в София, въпреки че австралиецът все още чака Върховният касационен съд да се произнесе по казуса с предсрочното му освобождаване.

Учреденото от него гражданско сдружение ще работи за защита правата на затворниците в България.

Както е известно, Софийският апелативен съд освободи Полфрийман 6 години и половина преди изтърпяване на пълното наказание за убийство. Освен главната прокуратура, един от най-големите противници на освобождаването му беше и министърът на правосъдието Данаил Кирилов. Преди 10 дни той се срещна с Полфрийман в кабинета си.

Сдружението има поне по един член от всеки затвор, като всичко става доброволно, казва Полфрийман

„На място министерството получава информация само от едната страна. Ние предлагаме и другата страна. И министерството може да приеме или да отхвърли тази информация. Не знам кога ще бъде следващата ни среща, но се договорихме за месечни срещи с министерството на правосъдието”, допълни Джок Полфрийман.

На въпрос каква поука е извлякъл от убийството, заради което влезе в затвора, той отговори:

„Това е малко странен въпрос, защото много хора са казали и други са казали, че няма добро, което не е наказано. Аз съм забравил как е поговорката на български… – Само че поговорките не важат в съдебните зали и затова ме освободиха”, каза още Полфрийман.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук