Джок Полфрийман
на снимката: Джок Полфрийман

Джок Полфрийман, пуснат предсрочно от затвора след присъда за убийство, даде първото си интервю за NOVA след условното освобождаване. Той заяви, че има самолетен билет и готов пасаван още от понеделник и не може да си обясни, защо се намира в Бусманци, вместо на път за родината.

„И някакви полицаи, не знам откъде, от „Миграция“ май, те са казали на служители от Австралия, че са загубени парите за билета, че те няма да ме пуснат да се прибера в Австралия”, разказа австралиецът.

По думите му, освен забрана да напусне страната, той има наложена такава и за влизане у нас, което прави ситуацията абсурдна.

„Аз съм длъжен да напусна страната. Също е била наложена 5-годишна забрана да влизам в страната. Това в момента е малко абсурдно, защото съм държан в затвора в Бусманци с единствената причина, че съм тук да чакам за депортация”, обясни Полфрийман.

Той твърди, че докладите за него са положителни 11 години поред, което противоречи на думите на заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов, който обяви преди дни, че през годините има данни, че Полфийман е правил опит за бягство.

„Според мен това трябва да е повод за дело за клевета. Аз нямам наказания за нещо подобно. Между другото опит за бягство е престъпление, аз защо нямам обвинителен акт? Защо нямам присъда за опит за бягство?“, попита Полфрийман.

Той заяви, че е получавал заплахи за живота му, но не се притеснява от това. Все пак Полфрийман призна, че не прави планове за бъдещето. Относно кръвнината, която дължи, той каза, че е дал 4-5 заплати, а останалото ще връща както може, защото самият той няма пари.

Върховният касационен съд решава на 23 октомври дали да се преразгледа делото за предсрочното освобождаване на австралиеца.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук