Антъни Джошуа, Тайсън Фюри
на снимката: Антъни Джошуа, Тайсън Фюри

Антъни Джошуа настоява, че спаринг с Тайсън Фюри ще му помогне за победа при бъдещ сблъсък между двамата на ринга.

Британецът си върна поясите на IBF, WBA и WBO, когато надигра Анди Руис-младши по точки по-рано през декември, като впоследствие предложи спаринг с Фюри преди реванша на „Циганския крал“ с Дионтей Уайлдър за титлата на WBC през февруари. 30-годишният боксьор е категоричен, че иска да помогне на Фюри да бие Уайлдър и вярва, че спаринг ще му помогне, ако двамата се изправят един срещу друг в бъдеще.

„Всичко опира до опита в края на деня. Това, което научих от себе си и това какво представлявам – ако направя грешка веднъж, не я правя повторно. С Фюри, първи спаринг помежду ни, може би за моя полза мога да го размятам по ринга или той да размята мен. Ако това се случи, ще си взема бележки и ще бъда готов, да се поправя, когато се изправим в истински мач. Всеки си мисли „няма да го направиш“, но никой не знае как работи мозъкът ми. Всеки говори от своя собствени опит и аз мога да говоря единствено и само от моя личен. Така че когато кажа, че ще се изправя срещу Фюри в спаринг, това е защото имам план в главата, за който никой няма да разбере. Ще го победя“, изрази увереност Джошуа пред Sky Sports.

Запитан относно това дали той иска да изпрати послание на Фюри, Антъни заяви: „Ако искаш помощ, аз съм винаги насреща и ако не пречи на графика ми, ще окажа със сигурност подкрепа, за да осигуря връщането на шампионския пояс на WBC обратно в Англия“. Следващият опонент на Джошуа на ринга все още не е ясен, но се очаква да бъде един измежду задължителните претенденти за пояса на WBO Олександър Усик и този на IBF – Кубрат Пулев.

Разочароващо за шампиона, вероятно ще се наложи той да оваканти един от двата пояса, за да се бие с Усик или Пулев, но въпреки това, той очаква с нетърпение една вълнуваща 2020 година. „Би било много неприятно, защото е много трудно да спечелиш всички тези пояси, а още по-трудно е да ги задържиш за дълго време. Така че овакантяването заради боксовите правила ще бъде досадно, но има неща, които са извън контрола ми. Ако загубя един, знам, че мога да си го върна. Времето лети толкова бързо, лесно е да забравиш някои неща. Така че очакваме с нетърпение да влезем в новата годината и новите предизвикателства, като натрупаме нови незабравими спомени. Това е визията за 2020. Който и да е пред мен, ще бъде свален. Оставам концентриран и независимо от съперника, аз ще бъда готов“, завърши Джошуа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!