египет

Египетската полиция уби 14 екстремисти в северната част на Синайския полуостров, съобщи вътрешното министерство на страната. В съобщението се казва че бойците може да са участвали в неотдавнашната атака срещу контролно-пропускателен пункт на правоохранителните органи в град Ариш.

„В хода на преследването на нападателите успяхме да открием група екстремисти в една от изоставените къщи в района на Ал Мзаид“, се казва в изявлението на министерството.

В изявлението се добавя, че бунтовниците са влезли в сблъсък с полицията и са били убити от последвалия обратен огън. У тях са открити 14 оръжия и три колана с експлозиви.

Нападението в Ариш се случи в сряда, като при него са загинали най-малко осем полицейски служители. Поне пет от нападателите са били убити при престрелката.

Медиите съобщиха, че терористичната група „Ислямска държава“ е поела отговорността за нападението.

Египетските власти от години предприемат антитерористични действия на Синайския полуостров, където терористи многократно извършват смъртоносни атаки. През 2014 г. на полуострова бе обявено извънредно положение, след като бойците нападнаха египетски офицери по сигурността в района

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!