боа удушвач

Част от търговския център в Пловдив се наложи да бъде отцепена, след като от зоомагазин избяга голяма змия. Първоначално бе съобщено, че става дума за питон, но впоследствие собственикът уточни, че беглецът е боа. Полицаи и пожарникари пристигнаха, за да търсят влечугото.

Бягството е открито около 11.30 часа сутринта, като змията явно се е „изнесла“ през вентилационната система на търговския център. После се измъкнала през решетките и увиснала от тавана за страх на очевидците, според които била огромна. Две дами били неприятно сюрпризирани на излизане от тоалетната, като лампа паднала пред тях и после видели висящата отгоре змия.

Работеща в центъра жена е казала за сайта podtepeto.com, че влечугото се е освободило през нощта. Собственикът се опитва да го примами с храна. Докато то бъде заловено, вторият етаж на търговския център остава затворен. Работещите в центъра се опасяват да не бъдат „посетени“ от боата през вентилационната система.

БНР цитира думите на директора на Пловдивския природонаучен музей Огнян Тодоров, който предполага, че най-вероятно змията е от вида боа-удушвач. Тя не е отровна, но е опасна и ако бъде предизвикана, може да ухапе човек. Той смята, че намирането на змията в толкова голяма сграда ще е много трудно, още повече, че тя може да издържи без храна до 6 месеца.

Удушвачите под определени размери не са заплаха за живота на възрастен човек, но децата могат да представляват тяхна цел. Фатални инциденти при отглеждането на такива змии като домашни любимци почти няма, но ухапванията могат да са много лоши, особено ако раните се инфектират.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук