Боровец

Специалисти от туристическия бранш прогнозират, че повишаването на заболеваемостта от Covid-19 в Западна Европа няма да окаже негативно влияние върху зимния сезон и ски ваканциите у нас. Вчера ски сезонът беше официално открит в зимните курорти.

Не се очаква анулиране на ски почивки от чуждестранни туристи, посочи пред БНР директорът на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов.

„Това беше и изявлението на Глобалната асоциация на туроператорите. Те се обърнаха към правителствата да не създават допълнителни проблеми освен това, което е предложено като решение  зелен сертификат, спазване на дистанция, миене на ръце и носене на маска“, каза той.

По думите му другите ограничения водят до тежки икономически последици, така че се очаква да не бъдат утежнявани, може допълнително да се иска PCR тест, но няма да има ограничения в пътуванията“.

Със започването на пандемията и ограниченията, които бяха наложени интересът към пътуванията е нараснал двойно. Очаква се и силен летен сезон през следващата година, прогнозира още Румен Драганов.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук