Николай Габровски
На снимката: проф. Николай Габровски

Тази сутрин президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат за съставяне на ново правителство на първата политическа сила след изборите – ГЕРБ-СДС. Кандидат-премиерът на партията се оказа проф. Николай Габровски, зам.-директор по медицинската дейност в „Пирогов“. Реакциите на обществеността не закъсняха.

ДЕБАТИ.БГ обобщава първите коментари по темата, публикувани в социалните мрежи:

Огнян Минчев: Проф. Габровски е един от най-успешните мениджъри на българското здравеопазване

Проф. Габровски е неврохирург – професионалист на нивото на световния връх в своята област. Той е един от най-успешните мениджъри на българското здравеопазване, водещ интелектуалец и общественик. Желая му успех!

Евгений Кънев: Номинацията на ГЕРБ за премиер е и добра и лоша новина

Номинацията на известния неврохирург Габровски за премиер от ГЕРБ е добра новина, само от гледна точка на факта, че все още има известни и кадърни хора с желание да се занимават с политика и обществени дела. Тук оставаме на втори план дали първият ден в политиката следва да е на премиерския стол.

Същевременно е и много лоша новина. Защото показва, че толкова интелигентни хора живеят с някаква илюзия, че на къса верижка от ББ могат да свършат нещо полезно за страната си.

Тъгата за нас е, че понеже едва ли Габровски има илюзии, че ще бъде избран за премиер си е цанил името, изграждано с дълга кариера за пет минути слава. Отказвам да повярвам, че го е направил съзнателно за други лични ползи.
Остава горчивината за всички автентични патриоти, че Злото е все още неразпознаваемо прекалено много достойни българи, готови да Му служат от заблуда или корист. А недоверието в демокрацията ще продължи да расте, щом и най-известните и добрите нищо не могат да направят след предизвестия провал. И все повече българи ще губят надежда и ще обръщат поглед към мними спасители.

Любомир Аламанов: Пореден експерт, превърнат в сламен човек, който ще бъде унищожен и забравен

На думи: Аз съм най-великият. Аз съм най-подготвеният. Аз съм Меси.
На практика: Крие се за пореден път зад някой специалист, изсмуква му репутацията, губи ни времето, губи времето на България.
Пореден експерт, превърнат в сламен човек, който ще бъде унищожен и забравен.
Пореден период, откраднат от живота ни.
Поредни маневри, направени само и само Скритото чудовище от криптата да печели време.
Недостойно.
Срамно.
Позорно.
Цялата държава е в застой, цялата държава се отдалечава от нормалния свят, цялата държава е заложник, само защото не можем да се справим с един политически терорист.
Вече краде не само нашето време, но и бъдещето на децата ни.
Докога? Докога ще търпим? Докога?
Спокоен ден!

Ивайло Дичев:Преходът може да се разкаже през участието на лекари в политиката

Нашият преход може да се разкаже през участието на лекари в политиката. От патоанатом (Тренчев) през анестезиолог (Москов) до неврохирург (Габровски). Кой ще каже, че няма прогрес?

Текстовете са публикувани във фейсбук страниците на авторите им, подзаглавията са на ДЕБАТИ.БГ.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук