Мощна експлозия разтърси района Баглар на турския град Диарбекир в югоизточната част на страната. Ранени са най-малко четирима души, няма данни за загинали. Очевидци разказват, че след експлозията е имало за голям облак сив дим, издигащ се над околните сгради, съобщава „Ройтерс”. Според „Russia today” взривът е станал в ремонтен цех на полицейска сграда. Местен телевизионен канал съобщи, че взривът е станал в близост до сградата, в която се намира управлението за борба с тероризма. Полицията предупреждава гражданите, които се живеят в близост до взрива, да държат прозорците и вратите затворени заради потенциално изтичане на газ.

На мястото на инцидента са изпратени полицейски и  медицински служители. Причината за експлозията, която става дни преди референдума за разширяването на правомощията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, засега не е ясна.

В провинция Диарбекир активно действа забранената в Турция Кюрдска работническа партия, срещу която турските сили за сигурност редовно провеждат антитерористични операции.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!