Ветко, Маринела Арабаджиеви
На снимката: Ветко и Маринела Арабаджиеви

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев – Маринела, се очаква да бъде екстрадирана в България на 30 май. В началото на месеца от Испания беше върнат и съпругът ѝ, който се намира в ареста. Задържането му под стража бе потвърдено на 15 май от Апелативният специализиран съд. Според съда има опасност, ако е на свобода, Арабаджиев да се укрие или да извърши друго престъпление.

Семейство Арабаджиеви бяха задържани през март в Испания, в градчето Кабрера де Мар край Барселона, в къща на Георги Семерджиев. Те бяха издирвани с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в няколко населени места. При претърсване на хотел „Маринела“ в София бяха открити 10 млн. лева.

Двамата са обвинени задочно от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. По делото е обвинен и синът им – Вълчо, който неотдавна бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!