Лионел Меси

Един от най-големите испански вестници „Ел Мундо“ публикува договора на футболната звезда Лионел Меси и „Барселона“. Според изтеклата информация контрактът е за над половин милиард евро за четири години.

Ръководството на Барселона заяви, че не носи никаква отговорност за изтеклата шокираща информация.

Меси бе изключително разгневен от случилото се и заплаши да съди клуба за теча на информация, но от „Ноу Камп“ твърдят, че не носят отговорност.

„Клубът съжалява за изнесената информация, тъй като тя е личен документ, за който важат принципите за конфиденциалност между двете страни. Барселона категорично отрича да носи някаква отговорност за публикуването на този документ и ще предприеме съответните съдебни действия срещу вестник Ел Мундо, заради щетите, които може да нанесе тази публикация. Барселона изразява абсолютната си подкрепа към Лионел Меси, особено при този опит той да бъде дискредитиран и да се навреди на отношенията му с клуба, в който е работил, за да стане най-добрият футболист в света и в историята на футбола“, заявиха от Барселона в официално съобщение.

С това изказване Барселона на практика потвърждава изтеклата информация, според която последният договор на Меси, подписан през 2017 година, е бил на стойност над половин милиард евро. В същото време стана ясно, че самият Меси също е решил да съди вестника, публикувал данните, вместо клуба.

Съвсем наскоро същият вестник публикува интересни данни за финансовото състояние на Барселона, от които стана ясно, че каталунците на практика са на ръба на фалита, тъй като до края на юни трябва да изплатят дългове на стойност 266 милиона евро, а общият им дълг възлиза на 1,17 милиарда евро.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!