Проливният дъжд във вторник вечерта, примесен с градушка, наводни множество улици в морската ни столица Варна, включително част от новия булевард „Васил Левски”.

Варна, кръстовище

Голямото количество дъжд предизвикало пропадане на новото елипсовидно кръгово на булеварда.

Варна, кръстовище

От разпространените в социалните мрежи клипове се вижда, че се е срутил тротоар, а водата се е изсипала като водопад върху новия път.

В официалното съобщение на община Варна се казва, че валежите не са предизвикали проблеми по трасето на новия бул. „Васил Левски“, но такива са установени по някои от прилежащите пътни артерии.

„Сериозно количество вода се е събрало на около 150 метра от кръговото на бул. „Цар Освободител“ – в посока кварталите. Проблемът е създаден заради запушени шахти и свлечени земни маси, останали от строителния период(на булеварда). В момента се отпушват шахтите, а утре(сряда) всички изпълнители трябва да почистят остатъчните строителни материали, причинили събирането на водата“, се казва в съобщението на общината.

Местната власт обещава да монтира дъждоприемни решетки и канализация навсякъде, където това не е направено.

Варна, кръстовище

Тази сутрин, в телевизионно интервю, представител на общината обяви, че заради градушката е имало голямо количество паднали листа, които са запушили шахтите и това е довело до наводняването на булеварда.

Припомняме, че булевард „Васил Левски”, чието строителство струваше 120 милиона лева, беше открит за движение малко преди Великден.

Варна, кръгово

Обектът все още не е приет окончателно от властите с акт 16.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!