„Няма да спра проекта , ако това ме питате, знам, че това ви е мерак на всички – да ходя като една екологична бухалка“. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров (Ревизоро) пред медии в Бургас по повод скандалния строеж на „Алепу“.

Припомняме, че в началото на юни премиерът Бойко Борисов изпрати шефове в ДНСК, за да проверят какво точно се строи на „Алепу”, след което от Върховната административна прокуратура разпоредиха на мястото да бъде направена незабавна проверка. Макар първоначалните призиви, че това е само подпорна стена, впоследствие се оказа, че в действителност постройката е предвидена за хотелски комплекс.

Министърът посочи, че той няма да спре проекта, като каза, че постройката не му прилича на подпорна стена.

„Предполагам, че ще има отпред и хотел, много хубав хотел“, добави още Димитров и допълни, че по Черноморието, където има строежи, винаги има и недоволство.

Димитров каза още, че каквото становище е трябвало да даде екоинспекцията, го е дала. Сега се чака прокуратурата. Екоминистърът прехвърли темата към инвеститора. „Ако някой ще се произнася, трябва да се произнесе собственикът – да каже какво е искал, какво са му направили“, каза още министърът.

По-рано от прокуратурата беше внесен протест срещу разрешението за строеж на „Алепу вилидж“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!