На работна среща между ръководството на оръжейния завод „Емко“ и търговската компания „Кинтекс“ на 10 октомври, ще се реши какво ще се прави с произведената от „Емко“ продукция, но блокирана на пристанището в Бургас. Това стана ясно след срещата на ръководството на „Eмко“ с премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Емил Караниколов.

След срещата информираха, че лично Бойко Борисов е поел ангажимента да се търси решение на проблема.

„Ако не се върне изходната ситуация към месец май, когато започна атаката към нас, по най-разумния начин за държавата и за нас, работещите в „Емко“, протестите ще продължат“, каза финансовият директор на оръжейното предприятие Димитрина Маркова.

Много от протестиращите настояват за оставката на министър Караниколов. Самият собственик на „Емко“ също е на мнение, че има логика за подобно действие от страна на министъра:

„Аз, ако съм на негово място, след такъв скандал с такива груби грешки, за да си запазя честта и достойнството моето и на моето семейство, на часа и секундата бих си я подал. Дали той ще си я подаде, или не, е въпрос на морал и вътрешно разбиране“, каза Емилиан Гебрев.

За сряда, 11 октомври, е планиран пореден протест на работниците от „Емко“. Дали работниците отново ще излязат на улицата обаче, зависи от срещата с ръководството на „Кинтекс“ утре, 10 октомври.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук