Реджеп Ердоган
на снимката: Реджеп Ердоган

Турция води историческа и жизненоважна борба за настоящето и бъдещето си, заяви президентът Реджеп Ердоган в събота. Турският президент допълни още, че Турция върви напред със знанието, че отказът от борба и осигуряването на единство в регион, който през цялата си история винаги е бил обект на „окупации и потисничество“, би довел до „заплащане на по-висока цена. Справедливата борба срещу потисничеството ще продължи до края“.

„Продължаваме да полагаме усилия ден и нощ, за да защитим интересите на страната си и да позволим нацията ни да спечели победа поне толкова голяма, колкото тази, която постигнахме преди 100 години“, написа Ердоган в „Туитър“.

Отбелязвайки, че Турция никога няма да отстъпи от своята борба, той каза, че кръвта на никой няма да бъде пролята напразно и нито едно предателство няма да бъде забравено.

„Докато нацията е заедно с нас, Турция може да преодолее всяка трудност и да научи на исторически урок на онези, които смятат, че могат да ни върнат в ъгъла“, каза още той.

Най-малко 36 турски войници бяха убити, а десетки други бяха ранени при въздушен удар от сили, лоялни на режима на Башар Асад в сирийската провинция Идлиб в четвъртък. В резултат, Турция обяви, че няма да пречи на мигрантите да стигнат до Европа, което доведе до вълна от бежанци към границата с Гърция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!