Най-добрият ни тенсист Григор Димитров постигна исторически успех и се класира за първи път на полуфиналите на US Open.

Въпреки че беше все още много емоционален секунди след триумфа, той обясни за случващото се около него в момента, включително и за ролята на треньорите му Андре Агаси и Радек Щепанек.

Димитров е най-ниско класираният в ранглистата (в началото на турнира бе 78-ми) полуфиналист в „Шлема“ от Райън Шютлер на „Уимбълдън“ преди 11 години, когато той е 94-и.

Ето какво каза Гришо на най-големия тенис корт в света „Артър Аш“ веднага след магическата победа в трилъра под светлините:

„Отдавна не бях играл на този корт и първият сет бях нервен. Той сервираше много добре, но си казах, че трябва да остана в мача. Знаех, че се чувствам много добре физически и съм в добра форма. Успях да удрям добре трудните топки. Може би след втория сет започнах да намирам ритъма и усетих, че ако има дълги разигравания, ще имам шанс. Опитвах се да остана в разиграванията, да го накарам да стои колкото се може повече на корта. Накрая той със сигурност не беше 100%, но това е форматът 3 от 5 сета, всичко може да се случи.

„Едно от най-трудните решения беше да решим да съм сам тук, а не с Агаси и Щепанек. Андре и Радек не са тук, но ние постоянно говорим и със сигурност ще бъдем заедно, засега всичко се развива добре. Беше трудно решение, но трябва да взимаш такива решения на корта и извън него.

Играл съм два пъти с Медведев, той направи великолепно лято, знам играта му, утре ще е дълъг ден и ще трябва да се възстановя и да анализирам следващия опонент. Ето, че отново съм тук“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!