на снимката: Председателят и членовете на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ)

Парламентът попълни състава на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), като бяха избрани един заместник-председател и трима членове.

Антон Славчев ще бъде зам.-председател на антикорупционния орган. Антоанета Георгиева–Цонкова, Пламен Йоцов и Силвия Къдрева пък бяха избрани за членове на КПКОНПИ.

на снимката: Антон Славчев

Антон Славчев е завършил Висшето военно училище „Тодор Каблешков“ със специалност „Технология и организация на железопътния транспорт“. Има 22 години стаж в структурите на МВР и Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

на снимката: Антоанета Цонкова

Антоанета Цонкова е завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Започва професионалната си кариера през 1998 г. в Софийския градски съд. От месец юни 1999 г. до месец юли 2006 г. е адвокат към Софийската адвокатска колегия. Продължава професионалното с развитие в Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. От март 2013 г. до момента тя е член на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

на снимката: Пламен Йоцов

Пламен Йоцов е завършил Висшето военно училище за артилерия и противовъздушна отбрана в Шумен. Той има 20 години стаж в различни отдели на МВР и ДАНС. През 2009 г. е удостоен с колективната награда „Полицай на годилата“ от Фондация „Доверие и Закрила“

на снимката: Силвия Къдрева

Силвия Къдрева е магистър по специалността „Библиотечно-информационни науки“ в Софийския университет. Кариерата ѝ започва в Министерството на околната среда и водите. През 1999 г. започва работа в Сметната палата. От 2014г. е директор на Публичния регистър.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук