Вяра Тодева
Вяра Тодева

Назначена е охрана на областния управител на София Вяра Тодева. Тя е постоянно съпровождана от двама полицаи. Служители на реда пазят и дома ѝ.

Причината за охраната са получени заплахи лично към Вяра Тодева, при които ние сме длъжни да реагираме веднага, както и направихме. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред БНТ.

Министърът потвърди, че МВР в частност Главна дирекция „Жандармерия“ охранява областния управител от 20:00 часа в петък миналата седмица. Днес комисията с председател главният секретар на МВР и тримата директори на главните дирекции „Борба с организираната престъпност“, „Жандармерия“ и „Национална полиция“ потвърдиха решението и охраняват Вяра Тодева, обясни той.

Има назначена физическа и обектова охрана, уточни вътрешният министър.

„Заплахите към г-жа Тодева са множество, които се получиха в рамките на няколко дни“, каза още Калин Стоянов и допълни, че охраната ще продължи докато отпадне необходимостта.

Пред БТА Вяра Тодева каза, че е с охрана, без да коментира дали е получавала заплахи. По искане на политическа партия „Възраждане“ Административният съд в София-град разпореди да бъдат прекратени безусловно действията по демонтаж на монумента „Паметник на Съветската армия“ в Княжеската градина в София, които не се извършват в изпълнение на представен административен акт или на закона. Вяра Тодева заяви още, че областната администрация ще обжалва разпореждането са съда, за което тя има тридневен срок.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук