На цялата територия на щата Калифорния беше обявено извънредно положение заради големи горски пожари.

На място са всички налични ресурси на щата, за да се борят с горските пожари. Извънредно положение беше в сила в окръзите Лос Анджелис и Сонома.

Калифорния, пожари

Службата на шерифа в окръг Сонома, преди това обяви евакуацията на 180 000 жители. Няколко милиона останаха без ток, след като електричеството беше прекъснато превантивно с цел да бъдат предотвратени нови пожари от искри от електропроводите.

Заради пожара в Калифорния бяха евакуирани десетки знаменитости.

Калифорния, пожари

Досега са унищожени 8 имота, а пожарът гори в непосредствена близост до натоварената магистрала 405, която е основна пътна артерия, пресичаща Лос Анджелис от север на юг.

Кметът Ерик Гарсети обяви, че е подписал заповед за обявяването на извънредно положение и добави, че 1000 пожарникари ще се борят с огъня.

Калифорния, пожари

Около 10 хиляди частни домове и търговски обекти са в района, за който е обявена задължителна евакуация.

Калифорния, пожари

Холивудската звезда и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер е сред собствениците, на които е заповядано да се евакуират, пише местния клон на телевизия Ей Би Си.

Калифорния, пожари

В зоната, заплашена от огъня има още кампус на университет и голям старчески дом, като обитателите им са били преместени на сигурно място.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук