Евгений Кънев бюджет
На снимкаа: Евгений Кънев

Моите съчувствия към очаквалите прокурорската колегия след морален катарзис да избере Лозан Панов, примерно, за главен прокурор.

Извинявам се и на тези, които смятаха, че като излязат на площада – дори цяло лято – ДП и ББ ще се разкаят и ще си тръгнат към Дубай. И ще си вземат след Гешев, и Сарафов. Хора, бъдете сериозни и помнете че ПП-ДБ с 63 депутати все пак има мажоритарен дял в най-важната – изпълнителна власт. Но явно не всяко назначение зависи от тях и ще има още златановци, за да може другаде да се случи нещо.

Помнете, че ББ и ДП имат мнозинство в парламента за всякакви решения с любезната помощ на ИТН и Възраждане. Помнете, че ББ и ДП имат 100% от властта в прокуратурата и почти толкова в съда и медиите.

Напомням, че узряването на модела ББ-Пеевски стана в парламентарна (2009-2013) и извънпарламентарна (2017-2021) опозиция на демократите. И какво? Уроците от Реформаторския Блок също не са научени, защото никой не разбра, че коалиция с ГЕРБ нямаше, защото нямаше Реформаторски блок във властта!

А все пак бях член на Гражданския Съвет на РБ, чийто председател съм сега. Имаше само отделни партии и личности, които искаха ББ да им позволи да свършат нещо полезно за държавата. Нямаше нищо общо нито със сегашната ситуация, нито с правителството през 2022 г!

Нещата са прости – даваш цялата власт на мафията и Русия и си запазваш “принципите”, с които нищо не си постигнал в политиката, освен за себе си. Защото пак ще има кой да те избере. Защото който не прави нищо, не греши, нали? Или постигаш нещо и жертваш себе си и партията си за кауза за всички.

Защо бързо забравяме, че ПП-ДБ отказаха на Путин да плащат в рубли руския газ, направиха интерконектора, изгониха 70 руски дипломата и пратиха оръжия на Украйна? За само 100 дни във властта. Кой друг го или щеше да го направи? Но това нямаше да бъде възможно в опозиция, нали?

За втори път направиха правителство с 60+ депутати, защото само във властта може да се свърши нещо. Хайде всеки от нас да убеди 10 други да гласуват по правилния начин и да вземем 161 мандата. Трудно е, нали? Но само така се прави революция в демокрацията.

Можем ли да вземем, хайде 121, а не 161? Т.е. поне 1 млн. души да гласуват за нас?

Ще чакам новите лидери, които да ми покажат как го правят.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук