Компанията Фейсбук е подписала договор с доставчиците на новини и развлекателни шоу програми  Vox MEdia,  BuzzFeed, ATTN, Group Nine Media. Целта е, да бъде разработена нова видео услуга в онлайн платформата, която ще съдържа дълго и кратко видео съдържание, с включено прекъсване между отделните елементи за реклама.

Фейсбук планира две нива на новите видео развлечения. За по-дългите продукции от 30 минути, социалната мрежа ще плаща около 250 000 долара, за видео сериите от между 5 и 10 минути – само до 35 000 долара. За сметка на това тези доставчици на съдържание ще получат 55% от рекламните приходи, пояснява „Ройтерс”, позовавайки се на източници, които са пожелали да останат анонимни.

Стремежът на социалната медия е да придобие и лицензира оригинално видео съдържание, с което да се превърне в конкурент на най-големите в момента видеоплатформи  YouTube и Snapchat, както и на традиционните телевизионни мрежи.

Очакваше се,  че  гигантът Фейсбук ще пусне новата си услуга още през месец юни, но според различни медийни спекулации стартът ще се забави с няколко месеца.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук