пазари
на снимката: Кметът на София Йорданка Фандъкова

След като от петък в полунощ столицата е напълно блокирана заради истеричното пътуване в четвъртък вечер, предизвикано от четирите почивни дни, днес кметът на София Йорданка Фандъкова на практика заплаши, че хората няма да могат да се върнат.

„Имам уверението от полицията, че проверките на контролните пунктове на столицата ще бъдат сериозни“.

И добави:

„Благодаря на хората, които останаха в София и със своята дисциплина и отговорност допринасят за това да не се затягат мерките в София. Дали ще се затягат те, зависи само от нас. Ако ние сме отговорни, те няма да се затягат и моята грижа е да се спре дотук със затягането на мерките“, посочи кметът.

Тя отново призова да си останем вкъщи, защото от това зависело какви ще са мерките по-нататък.

„Много ми се искаше преди петък да мислим за облекчаване, но това, което се случи в четвъртък и петък, показа, че още е рано и не можем да разчитаме на разхлабване на мерките. Моето притеснение е връщането на тези, които напуснаха София. Моята грижа е и връщането. Има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите и да си причиняваме това? Моето притеснение е връщането“, каза още тя.

Фандъкова добави, че ще има сериозни проверки на КПП-та в понеделник.

„Разговарях с министъра на вътрешните работи и със СДВР. Контролът на влизане също ще бъде много сериозен и така трябва да бъде. Със сигурност ще се образуват опашки на връщане в столицата. Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят търпение. Имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни. Притеснени сме от нарастващия брой на пътуващите. Бяхме готови с организация за постепенно облекчаване на мерките, но се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последствия заради тези, които не проявиха отговорност и застрашават по този начин здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите “, посочи кметът.

Припомняме, че в четвъртък хиляди софиянци напуснаха София. Няколко часа по-късно на извънреден брифинг бе съобщено, че столицата ще бъде тотално блокирана.

Повече за ограниченията четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук