Новак Джокович

Федералният съд на Австралия отложи разглеждането на жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович, който оспори решението на властите на страната да анулират отново визата му и да го депортират.

Заседанието бе излъчвано онлайн в Youtube канала на съда. Съдия Джеймс Олсоп съобщи, че решението ще бъде произнесено в неделя вечерта или понеделник сутринта. Съдиите „ще прекарат следобеда и вероятно част от вечерта в разглеждане на аргументите, които са били представени на съда“.

„Надяваме се, че по-късно, следобед, ще можем да информираме страните в каква посока предлагаме да се движат“, каза още той.

Съдийската колегия на Федералния съд на Австралия по случая Джокович трябва да сложи край на дългия спор между сръбския тенисист и австралийското правителство, което смята спортиста за заплаха за обществения ред и здраве, и което се опитва да го депортира от 6 януари.

Изслушванията по делото, които започнаха в неделя в 09:30 местно време (00.30 ч. българско), се провеждат онлайн и техните участници се намират в различни градове на страната.

Самият Джокович гледа предаването от кантората на своите адвокати. По време на изслушването на спортиста беше разрешено да напусне хотела за мигранти в Мелбърн.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук