Филмовият фестивал в Кан разкрива плакат, базиран на филм Жан-Люк Годар

Драмата „Лудият Пиер“ от 1965 г. с участието на Жан-Пол Белмондо и Анна Карина е за нещастно омъжен човек, който е уволнен от работата си и решава да избяга с бивше гадже, което е преследвано от убийци. Историята завършва с трагедия, съобщи „Холивуд рипортър“.

Филмовият фестивал в Кан обяви в сряда своя плакат за 71-вото си издание, което се базира на филма “ Лудият Пиер “ от 1965 г. на Жан-Люк Годар.

„Плакатът на 71-ия фестивал в Кан, взет от „Лудият Пиер“(1965) на Жан-Люк Годар, е вдъхновен от работата на Джордж Пиер (1927-2003)“, казаха организаторите. „Този велик фотограф обезсмъртява заснемането на повече от сто филма в 30-годишната си кариера, която започва през 1960 г. с Жак Ривет, Алън Ренаис и Луи Мал, след което работи в партньорство с Робърт Енрико, Ив Роберт, Клод Саут, Бертран Таверни , Андрей Зулавски, Анджей Вайда и, разбира се, Жан-Люк Годар.

Самият плакат в Кан е дело на графичния дизайнер Флоре Макуин на 27г.., която е вдъхновена от поп културата, нейната работа съчетава рисуване, живопис и дигитално изкуство.

Кейт Бланшет ще бъде президент на главното жури в Кан тази година, като пълния състав ще бъде представен в четвъртък в Париж.

Филмовият фестивал в Кан тази година ще се проведе от 8 май – 19 май

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!