НЛО, самолети, САЩ

Най-накрая флотът на САЩ призна за истински някои видеокадри, показващи НЛО да прелитат във въздуха. Въпреки че служителите му казаха, че не знаят какво представляват тези обекти, те дори не направиха някакво предположение или намек, съобщи Си Ен Ен.

Обектите на три разскертени военни видеоклипа показват „неидентифицирани въздушни явления“, заяви говорителят на флота Джо Грейдишър. Кадрите са пуснати между декември 2017 и март 2018 година чрез обединението „To The Stars Academy of Arts & Sciences“ и на тях видимо има бързодвижещи се продълговати предмети, засечени от модерните инфрачервени сензори.

На видеото от 2004 година сензорите са прихванали обекта, докато лети, преди да ускори към лявата част на кадъра твърде бързо, за могат сензорите да го открият пак.

Двете видеа от 2015 съдържат и аудио с пилотите на изтребители, които се опитват да осмислят това, кото виждат.

„Това е шибан дрон, брато“ – казва пилот на колегата си на единия клип.

„Боже! Всичките се движат срещу вятъра“, „Виж онова, пич!“ – възкликват пилотите на бойните машини.

Грейдишър поясни, че политиката на прозрачност на Флота спрямо случаите с НЛО има за цел да окуражи обучаващите се да докладват за „прониквания“, които забелязват, и които потенциално застрашават безопасността на пилотите.

„Това се налага заради честите прониквания в нашите тренировъчни зони. Тези навлизания представляват риск за сигурността на полетите ни и за тази на нашите операции“ – каза той.

По думите му от много  години авиаторите на Флота не са докладвали за такива „нашественици“ заради това, че им излиза съмнително име и заради „теориите какво може да е или да не е онова, което е на видоматериалите“.

Единственият начин да се разкрие какво представляват тези обекти, е да се окуражи персоналът да докладва за срещи с тях, каза говорителят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!