Нанси Пелоси
На снимката: Говорителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси /снимка: Ройтерс/

Неуравновесените Демократи, водени от Говорителя на Камарата на представителите, Нанси Пелоси, докараха на Камарата и на страната огромен срам с гласувания в сряда импийчмънт на президента Тръмп, предприет просто защото изгубиха от него президентските избори през 2016 година, пише във „Фокс нюз“ анализаторът Дейвид Боси в защита на Тръмп /тук със съкращения/.

Единствено от чиста злоба към президента, Пелоси, председателят на Правния комитет Джерълд Надлър от Ню Йорк и председателят на Комитета по разузнаване Адам Шиф от Калифорния, както и тяхната фракция от нищо неправещи Демократи, избраха допълнително да внасят разделение в страната чрез даване на ход към Сената на САЩ на необосновани обвинения за провеждане на процес 11 месеца преди президентските избори през 2020 година.

Тези демократи, страдащи от Синдром на умопомрачение на тема Тръмп, са злоупотребили с властта си и опозорили длъжностите си заради нещо, което виждат като нездрав вид краткосрочна политическа победа. Демократите от лявото крило в Конгреса се месят /отсега – бел. ред/ в изборите през 2020 година, защото знаят, че през идния ноември не могат да победят президента Тръмп честно и почтено с жалкия си набор от президентски кандидати.

Импийчмънтът на президента Тръмп не е заради някакво тежко престъпление или неприемлива постъпка, нито за злоупотреба по някакъв начин. Президентът имаше рутинен телефонен разговор с украинския си колега Володимир Зеленски и провеждаше официалната външна политика спрямо Украйна като неин главен изпълнител от името на нацията. Той имаше всяко право да попита дали администрацията на Обама и Байдън е корумпирана.

Изфабрикуваните параграфи на обвиненията не получиха нито едни републикански глас и то по основателни причини. Единствените, гласове за друга партия бяха на някои Демократи, които гласуваха против най-отвратителния лов на вещици в историята на САЩ.

Да припомним, че цялата история започна с анонимен сигнал, чийто автор бе скрит от Демократите, за да не може да бъде разпитан във връзка със съобщенията, че е член на тяхната партия, който е работил за Съвета за национална сигурност при Обама и Байдън.

Безотговорното гласуване на Демократите за импийчмънт на президента Тръмп е опит за анулиране на гласовете на 63 милиона американци, които пуснаха бюлетини през 2016 година, за да го изпратят в Белия дом. Сега процедурата се придвижва към Сената, където ще има процес, контролиран от „зрелите хора в стаята“.

Лидерът на сенатското мнозинство, Митч Макконъл, вече заяви, че процесът там ще бъде по-различен от този в Камарата, защото ще бъде честен и ще спази изконните права на президента Тръмп.

През 1999 година 7 сенатори от Демократите гласуваха за оправдаване на президента Клинтън за криминални престъпления – клетвопрестъпничество и възпрепятстване на правосъдието. Сега, 20 години по-късно, тези 7 сенатори ще трябва да обяснят защо криминалната активност на президента Клинтън не е повод за отстраняване от длъжност, а основаващата се на твърдения некриминална дейност в случая на президента Тръмп е достатъчно основание.

Решението за употребата на силата на импийчмънта като политическо оръжие създава опасен прецедент, който ще обхваща всеки бъдещ президент за десетилетия. Ако президентът може да бъде отстранен от власт заради несъобразяване с безконтролните и злоупотребяващи правила на партизанщината чрез призовка, прицелени в Белия дом от негови опоненти в многогодишна вендета за унищожаването му, то тогава президентът може да бъде подложен на импийчмънт за абсолютно всичко.

Свалянето на летвата за импийчмънт, което демократите направиха,  е отваряне на опасна червясала консерва. Може би президентът Обама трябваше да бъде подложен на пимпийчмънт заради Бенгази? Може би Джими Картър трябваше също да бъде заради иранската заложническа криза? Може би президентът Линдън Джонсън трябваше също да бъде отстранен заради Виетнамската война?

В сряда през нощта радикалните Демократи от Камарата прокараха истинската си политика: импийчмънт на Доналд Тръмп на всяка цена.

Сега Сенатът трябва да гледа тези политически инспирирани обвинения и да оневини президента Тръмп, така че да можем най-накрая да оставим зад себе си този тригодишен лов на вещици.

След това зависи от американския народ да държи, чрез пускане на бюлетина през ноември, Демократите отговорни за техните злоупотреби със системата.

Заб: Заглавието е на „Дебати.бг“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!