Фондация „Димитър Бербатов“ реализира за десети пореден път своя годишен проект „Награди за успелите деца на България“. Това са първите учредени в страната годишни награди за постижения на ученици.

Областите, в които през 2017 г. подрастващите могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг), отново са изкуства, наука и спорт. Всяко българско дете – ученик от І до ХІІ клас у нас или в чужбина (както и студенти първокурсници – с постиженията си от ХІІ клас в рамките на 2017 г.), може да бъде номинирано със свои до 5 постижения – най-силните за него през годината. Номинациите се подават в уебсайта на проекта dberbatov.org/nagradi/, където детайлно са описани и условията. Срокът за регистриране на номинации е от 11 часа днес до 17 часа на 9 февруари 2018 г.

За десетте си години, които ще отбележи на 7 април 2018 г., Фондация „Димитър Бербатов“ стана широко разпознаваема сред младите таланти. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като необходим, мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране. Днес фондацията вече има различни последователи и се гордее, че е дала тласък на интереса към младите таланти. Но нейните награди си остават най-утвърдените и най-престижните.

„Десетото издание на проекта „Успелите деца на България“ е юбилей, с който основателно се гордеем“, заяви футболната звезда Димитър Бербатов. „На грандиозния благотворителен мач на фондацията през юни в София си дадох сметка какво сме постигнали. Децата от Клуб 2016 и техните родители бяха най-горещия сектор на стадиона, пораснали вече деца от по-стари клубове доброволстваха, момче от първия клуб подари на фондацията химн. Такива силни и стойностни отношения не се изграждат за един ден и за едно връчване през годината. Когато започвахме преди 10 години, почти с укор ни питаха защо точно тази кауза сме избрали, има ли изобщо „такива таланти“. Още по-малко пък някой беше помислил да връчва награди на изявени деца за цялостното им представяне през годината. А сега вече ни повтарят други фондации, медии, държавни и местни институции. Значи сме подарили добра идея и тази група деца започна да получава повече внимание. Използвам случая да благодаря на хората, които бяха на стадиона на 14 юни – те са дарители и ще имат своя принос в развитието на нашите деца. Очаквам обичайно силна кампания – ти можеш да си един от нас!“, отново призова отличените през годината българчета учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов.

От първата кампания досега са постъпили десетки хиляди номинации за деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и българчета от родни училища в Англия, Германия, Франция, САЩ, Испания, Португалия, Австрия, Дубай, Кувейт и други краища на света.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук