На снимката: Тома Биков

Германските медии не взимат пари за публикации за България. Това се казва в изявление на Медийната програма за Югоизточна Европа на фондация „Конрад Аденауер“.

Коментарът на авторитетната германска фондация, която е близка до управляващия ХДС на канцлера Ангела Меркел, бе по повод на изказването на депутата от ГЕРБ Тома Биков. Той обвини в петък германските медии, че взимат пари, за да пишат критични материали за България.

„Изненадващо изявление на Тома Биков: „Това, което се разиграва в европейската преса, са директно платени публикации от българи.“ За съжаление Вие, Тома Биков, като член на Комисията по културата и медиите в последните месеци повторно не отговорихте на нашата покана за разговор. С удоволствие щяхме да Ви разкажем, че поне в сериозните медии в Германия, никой не взима пари, за да прави репортажи – особено за текстове относно България“, категорични са от Медийната програма за Югоизточна Европа на фондация „Конрад Аденауер“

 

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отправи обвиненията си в предаването на БНТ „Още от деня“ в петък. След като водещата изрази учудване от думите му, той репликира, че  подобна“услуга“ не струва особено скъпо.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!