На снимката: Оливие Дасо

Консервативният политик и милиардер Оливие Дасо е загинал в неделя в катастрофа с хеликоптер, съобщиха световните агенции.

Шестдесет и девет годишният Дасо е най-големият син на френския индустриалец Серж Дасо, чиято компания произвежда изтребителите „Рафал“ и е собственик на вестник „Фигаро“.

 

„Оливие Дасо обичаше Франция. Индустриален лидер, депутат, представител на местната власт, командир от запаса във военновъздушните сили: през своя живот той никога не е спирал да служи на нашата страна, да отдава значение на нейните преимущества. Мислите ми са с неговото семейство и любими хора“, каза Макрон.

Частният хеликоптер е катастрофирал в неделя следобед в Нормандия, където той има вила, съобщи полицейски източник. Депутат от консервативната партия „Републиканците“ от 2002 г., Дасо е нареждан от „Форбс“ на 361 място в класацията на най-богатите хора в света, заедно с двамата му братя и сестра му. Той се оттегли от борда на директорите на компанията „Дасо“, за да избегне конфликт на интереси.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!