Тайсън Фюри
на снимката: Тайсън Фюри

Световният шампион по бокс във версията на WBC Тайсън Фюри може не само да загуби титлата си, но и да прекрати кариерата си. Причина за това може да стане употребата на забранени стимуланти през 2015 г.

Тогава Тайсън и братовчед му Хюи са се оправдали, че са яли месо от дива свиня, което повишава нивата на нандролон в кръвта, съобщава Дейли Мейл.

Сега обаче фермерът Мартин Керфут твърди, че двамата са го накарали да лъже, че им е доставил въпросното месо. Също така са му били обещани 25 000 паунда, които те дори не са платили.

Фермерът е подписал два документа, в които заявява, че е дал месото на двамата боксьори по време на делата срещу тях. Антидопинговата агенция на Великобритания вече обяви, че разследва случая.

„Те ме посетиха през ноември 2016 г. във фермата ми в Престън. Помолиха ме да кажа, че съм им дал месото. А аз дори нямам месо от дива свиня. Никога не съм убивал такова животно. Те непрекъснато ме убеждаваха, че ще ми платят. Когато нещата се влошиха, ми предложиха определена сума преди и след делото. Стига повече лъжи. Хората заслужават да знаят истината“, каза Керфут. Ако се докаже измамата, голяма е вероятността Тайсън Фюри да загуби титлата си, която спечели наскоро в мач срещу Дионтей Уайлдър. Той също рискува сериозно наказание за дълъг период от време, което може да означава краят на кариерата му.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!