протест- радев - газпром

Втори протест под надслов „#ГАZwithme“ ще се проведе в понеделник (8 август). Протестиращите ще се съберат в 19:00 часа при фонтана пред Президентството в София, като заявяват, че протестите ще продължават цяла седмица. Прави се заявка за ежедневни демонстрации. Причината за протеста – „отказ да бъдем зависими от ГаZпром и да финансираме безобразната война на Путин“. Настоява се и за „незабавно издаване на Акт 16 за интерконектора с Гърция“.

Вижте какво пишат организаторите на протеста във Фейсбук:

„Скъпи приятели и свободни българи, приветстваме ви на първата пълна седмица от протестите #ГАZwithme. Това е исторически момент за България.

Никога служебен кабинет не е предизвиквал протести, но Радевите избраници решиха, че осигуряване на безопасни и почтени избори е прекалено скучна задача.

Ние отказваме да бъдем зависими от ГаZпром и да финансираме безобразната война на Путин! Настояваме за незабавно издаване на Акт 16 за интерконектора с Гърция, чиято работа е да осигури газ за българските граждани по време на зимния сезон.

Няма да допуснем да бъдем под руско робство за поредна зима! За пръв път тази година почувствахме България като неизменна част от ЕС и НАТО, а (п)реZидентът иска да ни го отнеме. Няма да го допуснем!“.

Протест срещу президента Радев и руската газова зависимост се проведе и вчера в София. Собствен протест по газовата тема организираха и от „Демократична България“.

Видео от протеста вчера – вижте тук.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук