БАН
Част от изложбата в Париж, показваща постиженията на Българската академия на науките през последните 150 години.

Генералният директор на ЮНЕСКО Одре Азуле посети на 21 октомври фотоизложбата на Българската академия на науките, която е подредена в сградата на ЮНЕСКО в Париж и представя пред международната общност дейността на Академията. Азуле бе впечатлена от широката мрежа от институти на БАН, развиващи дългогодишна и активна дейност в различни области на човешкия живот, както и от постиженията на Академията и приноса й в международния обмен на научно-технически опит, съобщиха от БАН.

На 16 октомври в централата на ЮНЕСКО под патронажа на Н. Пр. Ангел Чолаков, посланик и постоянен представител на Р България към ЮНЕСКО и акад. Юлиaн Ревалски, председател на Българската академия на науките, тържествено бе открита фотоизложбата, посветена на 150- годишнината от създаването на БАН.

Събитието събра представители на научните среди в Париж, посланици, постоянни представители към ЮНЕСКО и сънародници от българската общност в Париж. По инициатива на Българската академия на науките отбелязването на 150-годишнината на Академията е включена в програмата на ЮНЕСКО за 2019 година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук