Георги Мамалев
На снимката: Георги Мамалев

Понякога си мисля, че демокрацията не е точният строй за нискообразовани народи и такива без необходимата култура. Това каза актьорът Георги Мамалев в интервю специално за ДЕБАТИ.БГ. По думите му демокрацията дава възможност на всеки да си изкаже мнението и да гласува както му е по сърце, но това не винаги е правилно.

„Демокрацията изисква зачитане и уважение към всеки авторитет и зачитане на всеки индивид във всяка една област. У нас нивото е ниско. Това много ме натъжава“, коментира Мамалев.

Актьорът предупреди, че с настоящият начин на обучение ни очакват още по-притеснителни и тежки времена.

 „Държавата ни се нуждае от специална политика по отношение на образованието и на културата. Ако това се случи, ще имаме шанс да победим чалгата. Тя не е само в музиката, а и в политиката и в обществения живот“, обясни той.

Мамалев каза още, че България се е превърнала в донор на кадърни млади хора за Запада. Той обърна внимание и на ниското заплащане на работещите в културния сектор.

„Няма нищо учудващо, че все по-малко хора кандидатстват в НАТФИЗ. В консерваторията може да има повече, защото, ако детето стане добър певец или музикант, може да се реализира на Запад, където да се чувства много по-добре. Има много такива случаи, каза актьорът.

Ако искате да разберете какво мисли Георги Мамалев за политическата класа у нас, защо Големанов е ролята, която артистът дълго е желал да изиграе, както и накъде отива човечеството, ако изобщо се движи на някъде, четете цялото интервю с известния актьор ТУК.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук