Георги Свиленски
на снимката: Депутатът от БСП Георги Свиленски

Мая Манолова трябва да обяви своето желание да се кандидатира за кмет на София, след това в началото на месец септември софийската организация на БСП ще обяви номинацията си.

Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски.

„БСП-София търси кандидат, който да решава проблемите на София, да прави качествени ремонти, прозрачни процедури за обществени поръчки. Мая Манолова е един от хората, който отговаря на този профил“, посочи Свиленски.

По думите му, в момента приключват номинациите в организациите, Мая Манолова може би е с най-много номинации.

„Гласове против не сме чули”, добави той.

Свиленски каза, че единствената задача, която Корнелия Нинова има, е да свали ГЕРБ от власт в София, защото това би помогнало и за свалянето им от власт в цялата държава.

„Всеки, който би допринесъл за свалянето на кмета Фандъкова от власт и мнозинството на ГЕРБ, би получил подкрепата и на ръководството и на председателя”, каза той.

”Костадин Паскалев също е достоен кандидат. Той обаче е партийна кандидатура. В София знаем, че БСП сама е трудно, почти невъзможно, да спечели местни избори. Затова търсим широко разтваряне на ветрилото”, посочи Георги Свиленски.

Знаците, че БСП ще подкрепи Мая Манолова за кметските избори на есен са все повече. От Бузлуджа преди два дни и Кирил Добрев каза, че омбудсманът е най-подходящата кандидатура.

Манолова обаче все още отказва да коментира дали ще се кандидатира за кмет на София.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук