Днес се провежда първият за годината брифинг на ПП ГЕРБ. Както обикновено той се състои главно от критики към сегашното управление. Лидерът на партията Бойко Борисов отбеляза, че все още няма бюджет, нито План за възстановяване.  Бившите управляващи обясниха още как за първи път от 2018 г. инфлацията в България е двуцифрена и липсват  мерки за нея.

„Ние като опозиция сме длъжни да посочваме грешките на правителството“, заявиха от ГЕРБ на брифинг.

 

Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят, каза Борисов.

„Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега”. На базата на него излязоха всички тези числа, времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа, заяви лидерът на партията.

Добавките за пенсионерите също станаха обект на коментар от страна на Борисов.

„Излъгаха в предизборната кампания, че ще дадат 120 лева на пенсионерите, а дадоха 60 лева“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и договорите за азербайджански газ.

„Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме заедно европейските игри в Баку, 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, за да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за прозрачност и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да намери кой изтече договора с азерите, защото те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се намери виновник съмненията са, че се прави умишлено“, категоричен бе той.

От своя страна Александър Иванов от ГЕРБ заяви, че промяната е в негативен тренд и поставяне на негативни рекорди.

Промяната доведе до 9 милиарда необосновани разходи, каза още Иванов.

Делян Добрев също заподозря умишлено действие, което да застраши отношенията ни с Азербайджан.

„Нашата цена е по-добра от цената на останалите страни, затова е клаузата за конфиденциалност, изтичането на този договор не е детска игра. 8 години не изтече никъде, а веднага след идването на новото правителство това се случи. Това застрашава нашата енергийна диверсификация и отношенията ни с Азербайджан“, каза още Делян Добрев.

Очаквайте подробности!

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук