училище

Сагата с детските надбавки навлиза в нова фаза. След като ГЕРБ се отказаха от идеята всички родители да получават детски надбавки и поискаха връщане на подоходния критерий ВМРО се възпротивиха. Сега се оказва, че са постигнали консенсус, според който „бедните“ семейства ще получават детски надбавки, а останалите-данъчни облекчения.

В пост във Фейсбук съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов съобщава, че с финансовия министър Кирил Ананиев са се разбрали всички деца да получават подкрепа от държавата.

Според Веселинов новият вариант на помощта предвижда семействата  с ниски доходи да бъдат подпомагани с детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер – като  родителите да намалят с 4500 лева годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат ще разполагат с по 450 лева годишна подкрепа.

Темата с детските надбавки изостри напрежението и сред полицаите, които бяха посочени като една от причините за орязване на помощта за родителите. Според вносителите от ГЕРБ спестените около 205 милиона лева от детските надбавки ще отидат за увеличение на заплатите на полицаи и медици.

Полицаите заявиха, че не искат тези пари и че и те са родители. А от вчера излязоха и на палатков лагер пред Парламента.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук