ГЕРБ, Десислава Атанасова, Томислав Дончев
На снимката: Десислава Атанасова и Томислав Дончев от ГЕРБ

ГЕРБ ще започнат да привикват министри от правителството на парламентарен контрол за сектори и политики, които не се изпълняват.

Това стана ясно преди срещата на ръководството на партията, заради която се провали днешното заседание на парламента.

„Ако има тема в момента, то тя е има ли шанс това правителство да работи по-добре“, коментира пред журналисти депутатът Томислав Дончев.

От партията заявиха, че утре ще влязат в пленарната зала и на дневен ред ще поставят темата за качеството на работата на правителството,

която засега намират за незадоволителна.

Според Томислав Дончев бегъл поглед показва, че има „драстично неизпълнение“ на правителствената програма.

Има сектори, в които има трайно неизпълнение на записаните ангажименти в управленската програма, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Подкрепата, която дадохме за правителството се основаваше на управленска и законодателна програма. Управленската програма за този мандат е за 18 месеца, в момента сме се фокусирали върху това да анализираме дали се изпълняват всички записани в нея ангажименти от страна на изпълнителната власт и от страна на законодателната власт. Този анализ ще продължи вероятно още няколко часа“, посочи тя.

Десислава Атанасова не обяви конкретни сектори и министерства, но отбеляза, че са взели решение през следващата седмица председателите на комисиите в парламента да поканят министрите, които отговарят за конкретните политики в изпълнителната власт.

Там, където има категорично забавяне и неизпълнение, ще потърсим отговори защо се е случило това, обясни тя.

Днес стана ясно, че партията е проведе национално съвещание в събота във Велико Търново.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук