ГЕРБ наказа Веждичката. Снимка: БТА

Вежди Рашидов да подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание. Това беше призивът на парламентарната група на на ГЕРБ-СДС, която заседава извънредно след края на извънредното заседание на НС, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Минути след искането на ПГ на ГЕРБ-СДС  Рашидов обяви, че е подал своята оставка, предаде БНТ. Повод за решението на групата на ГЕРБ бяха циничните думи на депутата и бивш министър на културата в почивката на парламентарното заседание по дебата за промените в Закона за защита от домашно насилие.

Освен това ПГ на ГЕРБ-СДС призова художника да подаде оставка и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Което и стана със същата бързина.

Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничават от изказването на Вежди Рашидов. Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител, особено в момент като настоящия“, се казва още в прессъобщението на ГЕРБ.

Повод за исканите 2 оставки бяха нецензурните думи на Рашидов срещу някакви хипотетични жертви на домашно насилие по време на разговор със зам.-председателите на парламента Никола Минчев и Росица Кирова.

Пред неизключения микрофон на председателстващата парламента Кирова,  скулпторът се изцепи:

„Има и сега закон. К‘во чешеме езици? Всички к*рви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани.“

После се извини, но… беше твърде, твърде късно.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук