ГЕРБ, Десислава Атанасова, Томислав Дончев
На снимката: Десислава Атанасова и Томислав Дончев от ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще проведе среща с „Възраждане“ в петък, на която ще обсъдят секторните политики. Това е и последната партия, с която най-голямата парламентарна група ще се срещне и ще води разговори по програма и политики.

Очаква се, че след приключването на срещите на ГЕРБ-СДС с всички парламентарно представени партии, да се премине към лидерски срещи, на които ще се обсъжда конструирането на редовен кабинет.

През изминалия ден най-голямата политическа партия се срещна с ДПС, БСП и ИТН като проведоха конструктивен диалог. По време на срещите бяха обсъдени секторните политики и програмата, която предлагат от ГЕРБ-СДС, а въпросът за състав и формиране на кабинет не беше коментиран.

След проведените вчера срещи на ГЕРБ от ДПС подчертаха, че за тях реализация с втория мандат е невъзможна и отговорността за реализация на първия мандат е основна. От БСП призоваха за подход с извеждане на основи национални надпартийни задачи, определяне на срок за изпълнение и състав на някакво правителство, което да ги реализира. От „Има такъв народ“ настояха за обща управленска програма, подкрепена от повече парламентарни сили.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук