Начало България ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство (ВИДЕО)

ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство (ВИДЕО)

ГЕРБ правителство

ГЕРБ ще върне мандата за съставяне на правителство. Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов във включване на живо във Facebook тази сутрин.

На срещата в дома на премиера него бяха Даниел Митов, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева и Йорданка Фандъкова. Според Борисов и втората политическа сила – „Има такъв народ“, няма да състави правителство.

„Сега искат да променят правилата. Да ги променят, но те няма да направят правителство. Страх ги е и няма да го покажат правителството. Няма да постъпят отговорно като нас – да кажат кой ще им бъде министър-председател, кой ще бъде външен министър, кой вътрешен. Това е безотговорна политика“, каза Борисов.

Според Борисов и втората политическа сила – „Има такъв народ“, няма да състави правителство. Добави и че е дал път на нови хора, които градивно да помогнат в ситуацията на криза,но са отказани преговори заради липса на аргументи. В дискусията се включи и Даниел Митов.

„Партиите решиха безотговорно и надменно да откажат преговорите с нас”, заяви той.

По думите на премиера в оставка ГЕРБ трябва да подпрепя „Има такъв народ“ и останалите нови партии да седят възможно най-дълго в парламента, „за да видят хората какво са избрали“, заяви Борисов.

Той акцентира, че първите неща, които са гласували, са увеличение на заплати по 10 хил. лв., гласуването с чужди карти, служебни коли.

А адвоатите на мутрите, които са в парламента си гласуваха до обяд да са на дела, а следобед да разпитват и притискат главния прокурор и съдиите. За каква съдебна независимост говорим тогава, заяви Борисов.

Той заръча на депутатите си да подкрепят всички предложения за изборни промени на другите партии в парламента, но предрече, че ще се провалят с организацията на изборите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!