партията
На снимката: Ангела Меркел

Крачка назад в облекчаването на мерките в Германия, която удължава ограниченията до 18 април, съгласно споразумението, постигнато след координационната среща между германското правителство и 16 федерални провинции.

На среща, продължила през цялата нощ, канцлерът Ангела Меркел и регионалните лидери отмениха плана за плавно отваряне на икономиката, договорен по-рано този месец.

Големите семейни събирания ще бъдат забранени за великденските празници, като ще могат да се събират до две домакинства или до петима души. Правителството ще поиска църквите да проведат службите си онлайн.

Решението е следствие от нарастването на натрупаната честота, която достига 107,3 случая на 100 000 жители през последните седем дни.

“Тази година ние, и като казвам ние имам предвид правителството и провинциите, но преди всичко хората, бяхме на едно много трудно пътуване. Пътувнане, което имаше успехи, но също и провали. Но не трябва да се обезкуражаваме от провалите“, заяви германският канцлер Ангела Меркел.

По думите й момента има „състезание“ хората да бъдат ваксинирани и да се усетят ефектите на това възможно най-бързо. В момента има две основни стратегии – предпазливост и гъвкавост”,

Представителите на основните туристически агенции и хотелски вериги обаче поискаха по време на концентрация в Берлин по-голяма гъвкавост в приетите мерки.

И това е, че масовото пътуване на германски туристи на Балеарските острови, един от регионите, който е оставен извън списъка с райони с висок риск от заразяване, поражда противоречия. Берлин изучава обвързването на пътуванията не само с въздействието върху дестинацията, но и с мястото на произход на туристите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!