Германското издание на списание Playboy ще има трансджендър модел на корицата си за първи път. Това ще бъде 21-годишната Джулиана Фарфала. Тя ще позира гола, каквато е традицията на подобни списания в Германия.

Фарфала е добре известна с телевизионното риалити „Следващият топ модел на Германия“, в което тя взе участие миналата година.

След шоуто, Джулиана набира огромна популярност, става рекламно лице на козметични и модни брандове.

Главният редактор на списанието Флориан Бойтин заяви, че Фарфала е „красив пример за това колко е важна борбата за правото на самоопределение“.

Американското издание на Playboy също постави трансджендър модел на централно място в един от броевете си миналата година.

Фарфала, чието рождено име е Паскал Радермахер, е от югозападния германски град Брейсгау. Тя сподели, че още в ранното си детство усетила, че има нещо „нередно“ с тялото й – усещала, че е „заключена“ в тялото на мъж. И на 16 години казва на семейството си, че иска да си направи операция за смяна на пола.

Получава пълната подкрепа на семейството и приятеля си.

 

Feel the sun ☀️ #beach #sun #body #sea

A post shared by Giuliana Farfalla (@giuliana_farfalla) on

В Instagram Фарфала писа, че е „много горда“ с фотосесията за списанието, което ще бъде пуснато в продажба в четвъртък.

A post shared by Giuliana Farfalla (@giuliana_farfalla) on

Фарфала изрази надежда, че примерът й ще окуражи и други трансджендър и трансексуални хора.

Бойтин каза, че поставянето на Фарфала на корицата на Playboy отговаря на традицията на създателя на списанието Хю Хефнър да „се противопоставя решително на всяка форма на изключване и нетолерантност“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!