Гешев
Иван Гешев.

15 бивши спецпрокурори и следователи са командировани скоро след преназначаването, установи проверка на „Лекс“ в регистъра на командированите на сайта на Висшия съдебен съвет.

В последния ден от съществуването на Специализираната и Апелативната специализирана прокуратура (АСП) – 27 юли, Прокурорската колегия на ВСС премести всички магистрати в други органи на съдебната власт.

Така шефка на Специализираната прокуратура (СП) Валентина Маджарова беше преназначена в Окръжна прокуратура-София. Два дни по-късно – на 29 юли, главният прокурор Иван Гешев със своя заповед я е командировал в Апелативната прокуратура в столицата, считано от 1 август.

В АП-София са командировани и Детелина Йотова (от ОП-София), и Ирена Арменова (от СГП).

Бившият ръководител на АСП Даниела Попова и колегата ѝ Дочо Дочев бяха преместени в АП-София, но от 29 юли Попова е командирована във Върховната административна прокуратура, а Дочев – във Върховната касационна прокуратура.

Десетима бивши спецследователи пък са командировани в Националната следствена служба. Девет от тях са от следствения отдел на СГП – Нели Тодорова (бивш шеф на СО на СП), Виолета Вълчева-Николова, Иван Иванов, Миряна Иванова, Оля Антонова, Преслава Петкова, Ралица Дашева, Силвия Борисова и Славка Баханова. Десетият е Иван Делчев, който беше преместен в следствения отдел на ОП-София, но вече е в НСлС.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук