нож, убийство

Жител на канадския град Маркъм, 23-годишният Менхаз Заман, уби цялото си семейство, за да скрие двойствения си живот от тях. За историята съобщава „Сън“.

Родителите на младежа, които се преместили в Канада от Бангладеш, били много горди с него. Те били сигурни, че синът им учи за инженер в престижен университет и че има светло бъдеще. В действителност той не е учил никъде, а вместо това е играел на компютърни игри по цял ден. Младежът не е могъл да влезе в университет, а е бил приет в местен колеж, но по-късно е изключен, тъй като не могъл да се справи с учението. Менхаз не казал на семейството си за това, а в продължение на няколко години всеки ден напускал дома си с лаптоп и се връщал късно през нощта.

В деня преди дипломирането Менхаз решил да се отърве от роднините си, за да не узнаят нищо. Около 3:00 часа следобед, когато баща му и по-малката му сестра не били у дома, младежът убил почиващата си майка. След около час той се разправил и с баба си. Вечерта той убил сестра си, която се върнала от работа, а след полунощ и баща си. След това младежът се свързал с приятелите си в интернет и казал, че току-що е убил цялото си семейство. Отначало те не повярвали, но той им изпратил селфи с телата и кървав нож.

Партньорите му в онлайн игрите съобщили за това на канадските власти, макар да знаели само ник нейма на престъпника. Полицията разбрала местоположението на младежа до сутринта на следващия ден и пристигнала в дома му. По това време Менхаз бил там, заедно с труповете на неговите роднини.

За четири убийства канадецът получил доживотна присъда без право на помилване през първите 40 години. В съда Менхаз поискал прошка от всички, които познавали семейството му.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!