На снимката: Ла Катрина /източник: CEN/

Прочута млада тарторка на мексикански наркокартел, наричана „Мексиканската дама на смъртта“, бе застреляна в битка с полицията, съобщи „Мирър“. Изтекли кадри показват последните мигове на жена-убиец, за която се смята, че е Мария Гваделупе Лопес Ескивел, известна още като Ла Катрина.

21-годишната гангстерка е паднала от стена, след като е била застреляна във врата. Лицето и ръцете й са покрити с кръв. Въоръжен служител на полицията е чут да й казва: „Спокойно, скъпа, хеликоптер идва за теб. Леко, леко, ще се оправиш. опитай се да се държиш.“

Снимка: CEN

Ескивел е отговорна за нападението от петък срещу група военни, членове на националната гвардия и полицаи в градчето Ла Боканда, в централния мексикански щат Мичоакан. Щатските полицейски служители заявиха, че са заловили шестима от стрелците и са убили други, включително жена, след като нападателите открили огън срещу полицаите и военните.

Според мексикански медии са убити общо 11 от нападателите. Иззети са 11 автомата „Калашников“ и взривни материали.

За младата Ла Катрина се знае, че е една от водещите фигури в свирепия картел „Калиско нова генерация“, и е пускала в социалните медии снимки с опасни оръжия.

Снимка: CEN

В друго видео ранената Ла Катрина може да бъде видяна как я носят към хеликоптера, докато нейни стрелци са оковани с белезници зад гърба и чакат за транспортиране.
Гангстерската главатарка умря от кръвозагуба малко по-късно. Официално властите на се съобщили идентичността й, но тя е разпозната по нейна татуровка. Според местни медии са идентифицирани още 8 от нейните „колеги“.

Снимка: CEN

Войната с организираната престъпност в Мексико се води съвсем буквално. Ямите с трупове са честа находка в страната, а наглата атака на Ла Катрина срещу полицаи и военни не е изключение. Зачестяват и случаите, в които банди атакуват цели селища.

Видео: последните мигове на Ла Катрина /жената, която носят на ръце/.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!