депутати маски

24-ма депутати ще бъдат глобени с по 300 лева заради това, че отказват да носят маски в сградата на Народното събрание. Последните няколко заседания на парламента редица народни представители възразиха срещу заповедта на здравния министър да слагат задължителните предпазни средства, като мярка срещу разпространението на COVID-19, а други ги носeха под брадичката.

Днес в парламента дойдоха служители на столичната Регионална здравна инспекция, за да съставят актове на народните представители, нарушили заповедта.

От парламентарната група на ГЕРБ потвърдиха, че шестима от депутатите им са попаднали под ударите на закона.

„Подписали са си актовете, не знам каква е стойността им. РЗИ ще си я определят. Който е сбъркал, ще си понесе санкция“, заяви пред журналисти заместник-председателят на групата Красимир Велчев.

Той не е сред санкционираните и не оправда колегите си за техните действия

Независимият народен представител от „Атака“ Павел Шопов пък покани инспекторите да му връчат акта в зала „Запад“ на парламента, където сега се помещават журналистите, отразяващи дейността на законодателния орган. Според него така би било „най-прозрачно“. След почти двучасово чакане това обаче това не се случи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!