Света София, църква, Истанбул

Денонощен труд кипи на една от най-търговските и туристически улици в Истанбул – улица „Орду“ в Лалели, кв. „Фатих“. Тук е пълно с хотели, заведения и търговски обекти. Повечето туроператори и туристически агенти, които организират индивидуални и групови посещения на български туристи, настаняват именно в този район своите клиенти.

От ноември 2022 г. районът на улица „Орду“, която се простира между Аксарай и Капалъ Чарши, е в ремонтни дейности. Местната община започна мащабни строителни работи, които основно са свързани с пътната настилка и озеленяването. Повече от година улицата е превърната в огромна строителна площадка, а част от търговците се оплакват, че ремонтните дейности са довели до спад на оборота им с 25%.

Преди старта на ремонта този район бе известен с големия си транспортен хаос и задръствания на автомобили и автобуси. С всеки изминал ден улицата се превръща в модерна пешеходна зона, пише bgtourism.bg. Улица „Орду“ вече е мястото, където пешеходците могат да се разхождат удобно и без никакви препятствия, текат заключителните ремонтни дейности.

Подновени са осветителните стълбове, зоните за сядане. Проектът включва и поставяне на указателни и ориентировъчни табели на улицата.

В допълнение към дейностите по озеленяването и пешеходната зона на улица „Орду“,

в Истанбул местните власти обновиха

и цялата инфраструктура от 70 километра по улицата. В допълнение към 70-километровата инфраструктурна работа, те са укрепили и интернет инфраструктурата на региона, като е положена 13 километра оптична мрежа.

Международното летище „Истанбул“ е било най-натовареното летище в Европа в периода 29 януари – 4 февруари със средно 1309 полета на ден, сочат данни от доклад на Европейската организация за безопасност на въздухоплаването (Евроконтрол), оповестени от Анадолската агенция (АА).

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук