На снимката: депутатът Павел Шопов

За пореден път депутат не спазва разпоредбите на здравните власти за задължително носене на лични предпазни средства на закрити обществени места. Устна забележка от председателстващия заседанието, докато се обсъжда бюджета на страната за догодина, отново отнесе народният представител от „Атака“ Павел Шопов, който от известно време не членува в парламентарна група.

„Г-н Шопов, отново сте без маска в залата. Моля Ви, поставете я“ – подкани го водещият заседанието Емил Христов, който прекъсна дебатите по бюджета.

Отговор обаче не последва.

„Отказвате или нямате маска?“ – продължи да настоява Христов.

Павел Шопов отново остана безмълвен.

„Тогава Ви моля да напуснете залата? Напуснете я! Напуснете залата, ако не искате да носите маска“, скара му се председателят. „Вас ви гледат не само народните представители, виждат ви много хора.“

Емил Христов се опито да обясни на народния представител, че с поведението си дава лош сигнал и лош пример на българските граждани.

„Поне направете някакъв знак, че ме чувате. Бихте ли обърнали някакво внимание на г-н Шопов. Безпокои ме, той не реагира“, обърна се Христов и към квесторите в пленарната зала.

Но Павел Шопов нито си постави маска на лицето, нито напусна зала. В крайна сметка депутатите решиха да излязат в почивка, след която ще продължат с обсъждането и гласуването на второ четене на Законопроекта за държавния бюджет.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук