Владислав Горанов
на снимката: финансовият министър Владислав Горанов

Четирима министри ще участват в традиционния за петък парламентарен контрол.

Пръв на депутатски въпроси ще отговаря Нено Димов, министър на околната среда и водите.

Към него има зададени два въпроса. Първият относно изпълнението на оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020“, а вторият – относно интегриран проект за подобряване на водния сектор в Добрич.

Втори пред депутатите ще застане спортният министър Красен Кралев. Към него също има два въпроса – първият относно позицията на Министерството на младежта и спорта по Конвенцията на Съвета на Европа срещу манипулиране на спортни състезания, и вторият – относно спортната инфраструктура за лека атлетика.

Финансовият министър Владислав Горанов ще отговаря на три питания по време на парламентарния контрол. Първото е относно направени изменения и допълнения на Наредба № Н-18 от 13 декември 2006 г. за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин.

Второто питане е относно наличен национален капацитет и интерес за използването на финансови инструменти по Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) 2014 – 2020 г.

Третото питане е относно изпълнения на намеренията на Република България за едновременно присъединяване към Валутно-курсов механизъм II (ERM II) и към Банковия съюз.

Последен в контрола участие ще вземе министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той ще отговаря на въпрос относно повишаване статуса на българския учител и на въпрос относно финансиране на средното образование за 2020 – 2021 г.

Третият въпрос към Вълчев е относно мерки на министерството да пресече нахлуването на „джендър идеалогията“ в българските училища, а четвъртият относно закриване на паралелка във Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ гр. Добрич.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук